PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Til deg som ønsker bistand

 

Besøk

Så langt det er mulig, er vi behjelpelig med besøksvenner, når behov meldes.  Det er viktig at den det gjelder er enig i at det tas kontakt med Frivilligsentralen. 

Følgetjeneste

Vi bistår med følgetjenester når hjelpetrengende personer har timeavtaler hos lege, tannlege, sykehus osv.  Vi ønsker oss bestillinger to - tre arbeidsdager i forkant av timeavtalen. Hvis transportbehov brukes taxi.

Følge på rusleturer 

Har du behov for å komme ut på en liten rusletur i eget nærområde for å trekke litt frisk luft?  Ta kontakt med Frivilligsentralen - og vi vil hjelpe deg til å finne en ruslevenn som kan bidra til tryggheten som du trenger.

Handletjeneste

Dersom man sporadisk trenger hjelp til å handle matvarer, eller andre ting av nødvendighet, ta kontakt med Frivilligsentralen! Du må selv sørge for kontanter og handleliste. Dersom du trenger noen til å handle fast for deg, anbefaler vi at du tar kontakt med en av forretningene som fortsatt bistår med ombringing av matvarer.

Støtte for en flyktning/innvandrer

I Frivilligsentralen det er mange flyktninger og innvandrere i Lillehammer som trenger litt hjelp og støtte for å finne seg bedre tilrette i sin nye hjemkommune.

Ved behov vil vi prøve å skaffe frivillige som kan være:

- vennekontakt - for en enkeltperson - eller en familie

- leksehjelper

- samtalepartner / bidra til den muntlige språktreningen

- eller annet som det trengs hjelp og støtte til  

Våre frivillige er underlagt taushetsplikt

Du får opplyst på forhånd om hvem som kommer for å yte hjelpen som du har bedt om. Som frivillig skal man ikke ha betaling.  Derimot må utlegg refunderes.

Praktisk hjelp

Se egen meny for Småjobbsentralen